אנחנו גאים להכריז על זוכי פרס בוני ציון של ארגון נפש בנפש
ע”ש סילבן אדמס לשנת 2022.

הפרס נועד להוקיר את הישגיהם של עולים ממדינות דוברות אנגלית
ולהכיר רשמית בתרומתם יוצאת הדופן למדינת ישראל.

לחץ על התמונות לקבלת פרטים אודות הזוכים.

“אנחנו מציינים בימים אלה 20 שנות פעילות, במהלכן הארגון העלה לישראל מעל ל-75,000 עולים מצפון אמריקה. אנו גאים להוקיר ולחגוג את העולים אשר ראו בעלייה כקרש קפיצה, לקחו את אהבת הארץ שכה נטועה בהם ומינפו אותה לטובת פיתוח מדינת ישראל במגוון תחומים. אין ספק כי תרומתם האדירה תמשיך להדהד שנים קדימה ותהווה השראה לעולים נוספים, בהצעדת החברה הישראלית לשיאים חדשים.”
הרב יהושע פס, מייסד ומנכ”ל נפש בנפש

חינוך: הרב פרופ׳ דוד גולינקין, נשיא שוחרי עמותות שכטר ונשיא בדימוס של מכון שכטר למדעי היהדות

הרב פרופ’ דוד גולינקין נולד וגדל באזור וושינגטון, בירת ארה”ב. הוא קיבל תואר ראשון בתולדות עם ישראל מהאוניברסיטה העברית יחד עם שתי תעודות הוראה – לארץ ולתפוצות. לאחר מכן, הוסמך לרבנות על ידי בית המדרש לרבנים באמריקה (JTS), שם גם קיבל תואר שני ושלישי בתלמוד.

פרופ’ גולינקין הינו נשיא שוחרי עמותות שכטר והנשיא בדימוס של מכון שכטר למדעי היהדות. עמותות שכטר מספקות חינוך יהודי פלורליסטי ליותר מ-100,000 ילדים ומבוגרים כל שנה. הוא המנהל המייסד של “המכון לחקר ההלכה ויישומה”, שנוסד על מנת לפרסם ספריה של חומר הלכתי שימושי לארץ ולתפוצות; של “המרכז לחקר האשה בהלכה” שמטרתו לפרסם תשובות וספרים על מעמד האשה בהלכה וכן תשובות וספרי הלכה שנכתבו על ידי נשים; ושל “מפעל המדרש”, המפרסם סדרה של מהדורות מדעיות של מדרשים. בנוסף, שימש יו”ר ועד ההלכה של כנסת הרבנים בישראל במשך כעשרים שנה.

ביוני 2014, נבחר פרופ’ גולינקין על ידי הג’רוזלם פוסט כאחד מחמישים היהודים המשפיעים ביותר בעולם. במאי 2019 הוענק לו תואר דוקטור לשם כבוד מטעם בית המדרש לרבנים באמריקה.

פרופ’ גולינקין חיבר או ערך 60 ספרים ולמעלה מ-200 מאמרים, ביניהם: תשובות ועד ההלכה של כנסת הרבנים בישראל, מעמד האשה בהלכה, עשרה כרכים של מדרש ועוד. בנוסף לכך, הוא מפרסם טורים קבועים דרך האתרים של שכטר – “Responsa in a Moment” ו”עשה לך רב”. הרב פרופ’ גולינקין נשוי לד”ר דורי רוטנמר גולינקין ולהם שבעה ילדים ועשרים נכדים.

הרב פרופ’ דוד גולינקין עלה לישראל מארצות הברית בשנת 1972.

Gribetz

מדע ורפואה: פרופ’ ארטור אידלמן, מייסד המחלקה לנאונטולוגיה במרכז הרפואי שערי צדק

פרופ’ ארטור אידלמן הוא בעל תואר ראשון BA ו-BHL מישיבה קולג’, תואר MD מבית ספר לרפואה על שם אלברט איינשטיין, והוכשר ברפואת ילדים ונאונטולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ייל.
הוא שירת במשך שנתיים כרב סרן בשירות הבריאות הציבורי של ארה”ב במשרד היועץ הרפואי הלאומי של החטיבה ללקות שכלית. הוא הקים את היחידה לטיפול נמרץ ביילודים בבית החולים ג’קובי והפך למנהל שירותי יילודים ועוזר מנהל רפואת ילדים בבית ספר איינשטיין.

בשנת 1978 הקים את המחלקה הראשונה לנאונטולוגיה בישראל במרכז הרפואי שערי צדק. הוא נחשב כאחד מ”אבות המייסדים” של רפואת היילודים בישראל, אשר קבע את הסטנדרטים של הכשרה וטיפול ביילודים והינו חלוץ בפיתוח שיטות טיפול ביילודים ותינוקות ברחבי העולם. פרופ’ אידלמן הפך ליו”ר המחלקה לרפואת ילדים בשערי צדק, פרופסור לרפואת ילדים באוניברסיטת בן גוריון בנגב ובבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית, ומשמש כפרופסור אורח לרפואת ילדים באיינשטיין.

פרופ’ אידלמן שימש כעורך הבינלאומי של The Journal of Perinatology וכעורך הראשי של כתב העת הרשמי של האקדמיה לרפואת הנקה BREASTFEEDING MEDICINE. הוא המחבר-שותף הראשי של הצהרת המדיניות של AAP בענייני הנקה והשימוש ב”חלב אנושי”, הקובעת את הסטנדרטים של שימוש בחלב אם ונוהלי הנקה ברחבי העולם.

כיום, משמש כרכז ויועץ מדעי לפרויקט רופאי החלומות של הליצנות הרפואית, שם היה מראשוני פיתוח הליצנות הרפואית כמומחיות פרא-רפואית במערכת הבריאות המודרנית. פרופ’ אידלמן נשוי לארלין (לבית פילזר) ולהם 4 ילדים ו-9 נכדים.

פרופ’ ארטור אידלמן עלה לישראל מארצות הברית בשנת 1978.

פעילות התנדבותית: פמלה ואבא קליימן, מייסדי ארגון ״תודה לצה״ל״

פמלה ואבא קליימן הם המייסדים של “תודה לצה”ל”, ארגון המוקדש לחינוך, הוקרה והעצמת חיילי צה”ל מגיוסם לצה”ל ועד השתלבותם באזרחות לאחר השחרור.

אבא, עורך דין בהכשרתו, הוא יזם ופילנתרופ, בוגר בית הספר למשפטים מ-UCLA והרווארד. פמלה היא פילנתרופית ויזמית חברתית שהקדישה את חייה לפיתוח ולתמיכה בתוכניות שיעזרו לחזק ולאחד את העם היהודי ומדינת ישראל. הזוג מתגורר בעיר העתיקה בירושלים, ופועל יחדיו במסירות עבור חיילי צה”ל, אחדות העם וציונות.

הרעיון מאחורי “תודה לצה”ל” פותח בשנת 2001 כאשר הזוג קליימן אירח לוחמים המופקדים על הגנת העיר העתיקה לארוחת חג בערב ראש השנה בביתם. מאז, הארגון גדל והתפתח. הוקם מרכז מיוחד (“מרכז קסט”) לאירוח חיילים ברובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים, המארח אלפי חיילים בשנה ומעניק להם תוכניות חינוכיות לחיבור מורשת צה”ל והעם היהודי. הארגון מחלק מדי שנה אלפי מארזי ציוד ומזון מפנקים לחיילים.

הארגון התרחב והקים את “החוויה הירושלמית”, המפיקה סיורים ושבתונים, במטרה לספק השראה וחיבור בין החיילים לעיר ירושלים. הארגון שם דגש גם על תמיכה בחיילים גם לאחר השירות הצבאי, בייחוד באמצעות תוכנית “מומנטום”, תוכנית המעבר לאזרחות המובילה בצה”ל, שסייעה למעל ל-65,000 חיילים לוחמים, קצינים ותומכי לחימה לבצע מעבר מוצלח לאזרחות. בשיתוף צה”ל, פותח מסע השחרור “בחזרה לעתיד” ללוחמי חוד. המסע זכה בפרס הרמטכ”ל למיזם מצטיין לשנת 2021 על החדשנות בטיפול באנשים.

פמלה ואבא היו שותפים בהקמה של פרויקטים וארגונים שונים, הבולט מביניהם הוא JWRP Momentum, ארגון הפועל להעצמת ולפיתוח אימהות מקהילות יהודיות ברחבי העולם. בנוסף, הם הפיקו מספר סרטים על החוויה של חיילי צה”ל: “מתחת לקסדה” ו”כאשר העשן מתפוגג”.

פמלה ואבא קליימן עלו לישראל מארצות הברית. פמלה עלתה בשנת 1997 ואבא עלה בשנת 2005.

Dickson

גלובל אימפקט: פרופ’ מוריס הרטשטיין , מייסד ומנהל של “אופריישן אתיופיה”

פרופ’ מוריס הרטשטיין הוא פרופ’ חבר קליני בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, מנהל שירות אוקולופלסטיקה במחלקת עיניים במרכז הרפואי שמיר והמייסד והמנהל של אופוריישן אתיופיה.

ב-2014, לפי הצעת ילדיו, המשפחה כולה נסעה להתנדב בקהילת היהודים בגונדר. בהלם מהעוני המוחלט וחוסר הגישה לטיפול רפואי, חזר פרופ’ הרטשטיין לאתיופיה בשנה שאחרי, ועוד 12 פעמים נוספות מאז, כדי להעניק באופן אישי טיפול עיניים לקהילה ומעבר. הוא בדק וטיפל ב-7000 איש, ניהל יותר מ- 700 ניתוחי קטרקט מצילי ראייה וחילק אלפי משקפי ראייה ותרופות.

פרופ’ הרטשטיין הביא 18 רופאי עיניים מאתיופיה להשתלמות מתקדמת בארץ. שלושה מתוך שישה מומחים לאוקולופלסטיקה מאתיופיה עברו השתלמות עם פרופ’ הרטשטיין עצמו. יחד עם ארגון SSEJ הוא ייסד תוכנית הזנה ליותר מ-500 ילדים הסובלים מתת תזונה בקהילה היהודית בגונדר.

ב-2018 פרופ’ הרטשטיין הוזמן להצטרף לנשיא ריבלין, במשלחת הממשלתית הראשונה שלו לאתיופיה. הוא נאם בכמה ועדות של הכנסת בנוגע לסיוע הומניטרי באתיופיה. בשנת 2020, הצטרף למשלחת דיפלומטית מטעם שרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו-שטה, וזכה ללוות עולים חדשים בטיסת העלייה הראשונה של מבצע צור ישראל.

הוא בוגר אוניברסיטת קולומביה ובית הספר לרפואה על שם אלברט איינשטיין. פרופ’ הרטשטיין סיים התמחות ברפואת עיניים באוניברסיטת ניו יורק ו-fellow באוקולופלסטיקה באוניברסיטת הרווארד וטאפטס.
חלוץ בתחומו, פרופ’ הרטשטיין מרצה בין לאומי, מוציא לאור ספרים ומאמרים באופן נרחב והפרקטיקה שלו משרתת מטופלים מכל הארץ כולל קורבנות טרור, אנשים וילדים מעזה, מנהיגי חסידות, פליטים מסודן ועוד. פרופ’ הרטשטיין ואשתו אליסה הם הורים גאים לארבעה ילדים, מתוכם שלושה חיילים.

פרופ’ מוריס הרטשטיין עלה לישראל מארצות הברית בשנת 2004.

Hakim

תרבות, אמנות וספורט: פרופ’ הרי בן ציון ברנד, אדריכל ומייסד איגוד המתכננים בישראל

פרופ’ הרי בן ציון ברנד הוא בעל תואר ראשון באדריכלות מאוניברסיטת וויטווטרסרנד ביוהנסבורג, ולאחר מכן השלים את דרישות התעודה שלו בתכנון ערים ואיזורים באוניברסיטת דורהאם בניוקאסל ובקולג’ האוניברסיטאי בלונדון.
פרופ’ ברנד הקדיש למעלה מ-50 שנים לפיתוח ותכנון תעשייתי בישראל. תרומותיו וחידושיו שינו את הנוף הארכיטקטוני הישראלי והגדילו את הנגישות, האיכות הסביבתית והפרודוקטיביות של העובדים. הוא מילא תפקיד משמעותי בתכנון ובנייה של כמה מהפיתוחים והתשתיות החשובות בישראל, לרבות המטה והמרכז הלוגיסטי של אסם, פארק התעשייה תפן, פארק העסקים בקיסריה, הגן הטכנולוגי בירושלים, מרכז בק למדע בירושלים, בניין החממה התעשייתית בנצרת ועוד רבים.

פרופ’ ברנד הקים את איגוד המתכננים בישראל, שם כיהן כיו”ר הראשון, היה חלוץ בהסמכת בתי ספר לאדריכלות מטעם המועצה להשכלה גבוהה ושימש כפרופסור בבית הספר לאדריכלות בטכניון. פרופ’ ברנד כיהן כיו”ר ועדות שונות בתעשייה ועבודותיו האדריכליות והתעשייתיות מוצגות בתערוכות שונות ברחבי העולם.

פרופ’ ברנד נשוי לאווה ולהם 4 ילדים ו-10 נכדים. הוא מתגאה בהמשך שושלת האדריכלות במשפחה שכן בתו, אלה, אף היא אדריכלית ומנהלת כיום את המשרד ובתה, קיילי, לומדת אדריכלות בטכניון.

פרופ’ הרי בן ציון ברנד עלה לישראל מדרום אפריקה, דרך אנגליה, בשנת 1962.

Ballin

מנהיגות צעירה: אשר פרדמן, מנכ”ל ישראל של מכון הסכמי אברהם לשלום

אשר פרדמן משמש כמנכ”ל ישראל של מכון הסכמי אברהם לשלום, ארגון אמריקאי ללא מטרות רווח ולא מפלגתי, המוקדש לחיזוק והרחבת הסכמי אברהם ההיסטוריים. הוא המייסד של הפורום הישראלי-אמירתי, פלטפורמה עממית המפגישה בין ישראלים, אמירתיים ובחריינים מרקעים מגוונים. בעבר, ייסד את חברת Gulf-Israel Green Ventures, שהתמקדה בחיבור בין מערכות הקלין-טק (טכנולוגיות ירוקות) של ישראל ומדינות המפרץ.

בנוסף, אשר הוא עמית בפורום קהלת, שם הוא חוקר את ניהול היחסים הבינלאומיים של ישראל, ומשמש כיועץ וכותב עבור מספר דמויות ציבוריות בכירות בישראל.

במשך תשע שנים שימש אשר במספר תפקידים שונים בממשלת ישראל: כראש המטה של השר לנושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן, כראש תחום עניינים בינלאומיים במשרד לנושאים אסטרטגיים, ובמטה ההסברה הלאומי במשרד ראש הממשלה. בתפקידים אלה הוא פעל לחיזוק הדיפלומטיה הציבורית של ישראל וכנגד קמפיינים של דה-לגיטימציה ו-BDS אנטי-ישראליים. הוא גם שימש בתפקיד היועץ המדיני של השר לביטחון הפנים, שם התמקד בשיתוף פעולה בינלאומי במאבק בטרור ובהסתה.

אשר גדל בווסטצ’סטר, ניו יורק, ובעל תואר ראשון ושני מאוניברסיטת הרווארד בלימודי ממשל ומזרח תיכון. בשנים 2005-2006 שירת כחייל בודד בצה”ל. כיום, הוא מתגורר בירושלים עם אשתו, אסתר, וארבעת ילדיהם.

אשר עלה לישראל מארצות הברית בשנת 2008.

Hakim

מפעל חיים: נעמי צור , מייסדת ויו”ר קרן ירושלים ירוקה והפורום הישראלי לעירוניות

נעמי צור קיבלה תואר ראשון בארכיאולוגיה ולימודים קלאסיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ולמדה לקראת תואר שני בבלשנות הודו-אירופית.

נעמי הובילה אינספור פרויקטים ירוקים בתוך ירושלים וברחבי הארץ. כמנהלת החברה להגנת הטבע בירושלים, היא פעלה כדי לייתר את בנייתן של כ-20,000 יחידות דיור בהרי ירושלים. נעמי הובילה תכנית לאישור פארק הטבע הראשון בישראל, עמק הצבאים, יזמה את הקמת פארק המסילה, ניהלה את כל הפעילות העירונית של החברה להגנת הטבע ברמה הארצית והקימה את קואליציית ירושלים בת-קיימא.

כסגנית ראש עיריית ירושלים (2014 – 2008), נעמי פתחה את הוועדות העירוניות לציבור, כדי להגביר שקיפות ומעורבות ציבורית, יישמה תכניות לשימור נקודות ציון היסטוריות וסביבתיות, סייעה בתכנון שבילי אופניים בעיר ובסביבתה, הובילה מהפכת חשיבה בנושא המחזור, דחפה למיזמים של דיור עירוני במחירים סבירים וקידמה דיאלוג עם פלסטינים במאמץ לטפל בזרימת הביוב באגן הקדרון.

ב-2015 נעמי הקימה עמותה חדשה בירושלים, קואופרטיב פילנתרופי בשם “קרן ירושלים ירוקה”, וכן את “שדולת ירושלים בת-קיימא”, המאגדת עשרות מנהלים קהילתיים, ארגונים, מוסדות ועסקים במטרה לפעול למען עיר בירה בריאה, נקייה וירוקה יותר.

מ-2014 נעמי עומדת בראש הפורום הישראלי לעירוניות, ארגון שעובד עם ארגון Habitat של האו”ם ועם הממשלה, לקידום איכות עירונית טובה יותר ברחבי ישראל. באוקטובר 2021 הפורום אירח את ועידת עכו השלישית לעירוניות, כנס בינלאומי שציין את התחלת היציאה ממגבלות הקורונה.

נעמי מרצה בנושאים של קיימות עירונית ועמדה בראש מספר כנסים ברחבי העולם. היא זכתה להכרה בינלאומית על פועלה ובחגיגות 70 השנה למדינה זכתה לתעודת הוקרה ממשרד החינוך על תרומה מיוחדת לבניית חברת מופת בישראל. בעלה המנוח, חיים צור, היה כנר, עיתונאי ומלחין ידוע ולהם 4 ילדים ו-14 נכדים.

נעמי צור עלתה לישראל מאנגליה בשנת 1966.

Ballin

אות הוקרה מיוחד: ח”כ פנינה תמנו שטה,
שרת העלייה והקליטה

שרת העלייה והקליטה ח”כ פנינה תמנו שטה עו”ד ועיתונאית לשעבר, מתגוררת בפתח תקווה ואמא לשני ילדים. פנינה נולדה בשנת 1981 בכפר ווזבה שבאתיופיה, ועלתה ארצה בשנת 1984- במבצע משה. פנינה החלה את פעילותה הציבורית בשנות ה 2000- , כשהובילה את המאבק לשיפור מצב של יהודי אתיופיה בחברה הישראלית, ובין היתר הובילה קול ציבורי בולט נגד אפליה וגזענות ומחאות לקידום שוויון. בשנת 2012 נבחרה לכהן כחברת הכנסת והאישה הראשונה בת הקהילה האתיופית.

על פעילותה הציבורית והחברתית כחברת כנסת וכאקטיביסטית חברתית במשך עשור וחצי נבחרה ב 2016- כזוכת אות מרטין לותר קינג במעמד נשיא המדינה ובנו של מרטין לותר קינג. ב 2015- הוענק לה אות הידידות החברתית של הקרן לידידות על הובלת שינוי מדיניות וצמצום פערים חברתיים, ונבחרה לאחת מ 100- הישראלים המשפיעים של דה מרקר. ב 2021- קיבלה את פרס בגין למנהיגות ישראלית פורצת דרך על פועלה למען החברה הישראלית ואוכלוסיות מוחלשות.

בשנת 2020 עם הקמת הממשלה ה 35- , תמנו שטה פרצה עוד תקרת זכוכית כשמונתה לתפקיד שרת העלייה והקליטה . ובכך הפכה ליוצאת אתיופיה הראשונה שמכהנת כשרה בממשלת ישראל. תפקיד אליו נבחרה מחדש גם בממשלה ה- 36 במסגרת תפקידה כשרת הקליטה תמנו שטה הובילה להישגים חסרי תקדים. הבולטים בהם הובלה ופיקוד על מבצע “עולים הביתה” לחילוץ של למעלה מ- 55 אלף יהודי אוקראינה ורוסיה עם פלישת רוסיה למדינה; אישור בממשלה והובלת מבצע “צור ישראל” להעלאתם של 5,000 ממתינים במחנות באתיופיה; העלאתם של מעל 800 בני ובנות המנשה מצפון-מזרח הודו; הסרת החסמים העומדים בפני עולים חדשים בעלי רישיונות במקצועות הרפואה; הובלת הרפורמה להרחבת הזכאות ללימודי השפה העברית באולפנים; הקמת מוקד סיוע ותמיכה נפשית בשפות שונות לעולים. בתקופת מגפת הקורונה השיקה תכנית חירום כלכלית לטובת העולים החדשים.

בתקופת כהונתה, בין השנים 2020-2022 מיצבה את משרד העלייה והקליטה כמשרד מוביל לשינוי פני החברה הישראלית, הרחיבה את שיתופי הפעולה עם כלל גורמי העליה והקליטה ובהם ארגוני עלייה, הרשויות המקומיות.

בתום שנתיים וחצי, עם סיום כהונתה כשרת העלייה והקליטה, רשמה תמנו שטה הישג היסטורי של עליה מאסיבית של מעל ל 105,000- עולים חדשים שהגיעו לישראל בתוך תקופה זו מכל רחבי העולם. בכך, מדובר בשבירת שיאי עלייה של למעלה משני עשורים.

תמנו שטה סגרה מעגל כשרת העלייה והקליטה ומהווה דמות השראה לכלל העולים החדשים בישראל.