אנחנו גאים להכריז על זוכי פרס בוני ציון של ארגון נפש בנפש
ע"ש סילבן אדמס לשנת 2023.
אנחנו גאים להכריז על זוכי פרס בוני ציון של ארגון נפש בנפש ע"ש סילבן אדמס לשנת 2023.
"אנחנו מציינים בימים אלה 22 שנות פעילות, במהלכן הארגון העלה לישראל מעל ל-85,000 עולים מצפון אמריקה. אנו גאים להוקיר ולחגוג את העולים אשר ראו בעלייה כקרש קפיצה, לקחו את אהבת הארץ שכה נטועה בהם ומינפו אותה לטובת פיתוח מדינת ישראל במגוון תחומים. אין ספק כי תרומתם האדירה תמשיך להדהד שנים קדימה ותהווה השראה לעולים נוספים, בהצעדת החברה הישראלית לשיאים חדשים."
"אנחנו מציינים בימים אלה 22 שנות פעילות, במהלכן הארגון העלה לישראל מעל ל-85,000 עולים מצפון אמריקה. אנו גאים להוקיר ולחגוג את העולים אשר ראו בעלייה כקרש קפיצה, לקחו את אהבת הארץ שכה נטועה בהם ומינפו אותה לטובת פיתוח מדינת ישראל במגוון תחומים. אין ספק כי תרומתם האדירה תמשיך להדהד שנים קדימה ותהווה השראה לעולים נוספים, בהצעדת החברה הישראלית לשיאים חדשים."
הרב יהושע פס, מייסד משותף ומנכ"ל נפש בנפש
הרב יהושע פס, מייסד משותף ומנכ"ל נפש בנפש
חינוך
סאלי רידמן
מייסדת ונשיאת מכללת רידמן לרפואה משלימה ואינטגרטיבית
סאלי רידמן היא המייסדת של מכללת רידמן, המכון הגדול בישראל לרפואה משלימה ואינטגרטיבית. נולדה בפנסילבניה ב-1949 להורים ניצולי שואה, סאלי מונעת מגיל צעיר מהרצון לחקור את עולם הרוחניות, פילוסופיה והתפתחות עצמית.
בזמן שלמדה פסיכולוגיה באוניברסיטת קליפורניה סטייט, סאלי נתקלה בגישה של ד"ר אידה רולף לפסיכותרפיה בגוף, המשחררת רגשות מודחקים באמצעות עיסוי רקמות עמוק. חוויה משנת חיים זו נתנה לה את ההשראה לעבור מפסיכולוגיה מסורתית לגישה הוליסטית, המשלבת גוף, נפש, רגש ורוח.
עם עלייתה ארצה, גרה בתחילה במרכז קליטה באשדוד ועבדה כמטפלת בעיסוי. מתוך זיהוי הביקוש ההולך וגובר לטיפולים הוליסטיים, היא ייסדה את קורס העיסוי השוודי הראשון בישראל והרחיבה את חזונה למכללת רידמן, תוך שהיא מגייסת מומחים מכל העולם. כיום, מכללת רידמן מחנכת למעלה מ-3,500 סטודנטים ב-16 תוכניות לימוד בחמישה קמפוסים ברחבי הארץ. בוגרייה מספקים טיפולים משלימים במרפאות פרטיות, בבתי חולים ובקופות חולים בפריסה ארצית.
עבודתה של סאלי סייעה למצב את ישראל כמרכז עולמי לרפואה אינטגרטיבית, המונחה על ידי האמונה שריפוי אנשים תורם לריפוי כדור הארץ.
סאלי רידמן עלתה לישראל מקליפורניה בשנת 1983.
מדע ורפואה
פרופ' כרמי צ. מרגלית
דיקן-מייסד של בית הספר לרפואה בינלאומית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב
פרופ' כרמי צבי מרגלית הוא איש חינוך פורץ דרך בתחום החינוך הרפואי והבריאות העולמית. נולד וגדל בברונקס שבניו יורק, מרגלית סיים את לימודי התואר הראשון שלו בספרות אנגלית באוניברסיטת קולומביה והמשיך לתואר שני בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ניו יורק. הוא הדריך ולימד רפואת ילדים באוניברסיטת ייל ומשם המשיך ל-fellowship בחינוך רפואי באוניברסיטת מישיגן סטייט, שם גם השלים תואר M.A. בפסיכולוגיה חינוכית. בתום שנתיים של שירות פעיל בצבא ארה"ב, הוא עלה לארץ עם משפחתו והצטרף לפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע.
פרופ' מרגלית כיהן כיו"ר המייסד של מחלקת הבריאות בקהילה במשך 13 שנים וכסגן דיקן לחינוך רפואי במשך שמונה שנים. בשנת 1998, הוא מונה לדיקן המייסד של בית הספר החדש לרפואה בינלאומית באוניברסיטת בן-גוריון, שיתוף פעולה ייחודי עם המרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה וכיהן בתפקיד זה עד לשנת 2009.
המחקר של פרופ' מרגלית עוסק בקבלת החלטות קליניות, חינוך בריאות עולמית ותוצאות חינוכיות. משנת 2000 הוא תמך מאוד בשילוב של לימודי ספרות אנגלית ולימודי רפואה, יחד עם עמיתיו משני תחומים אלו.
עם פרישתו לגמלאות, חזר פרופ' מרגלית לייעץ ברפואת ילדים, ללמד סטודנטים לרפואה וכתיבת ספרות. הוא משתדל לבלות כמה שיותר עם אשתו, עדינה, חמשת ילדיהם המדהימים וארבעה עשר נכדיהם.
פרופ' כרמי צ. מרגלית עלה לישראל מניו יורק בשנת 1975.
פעילות התנדבות
שרי מנדס
מייסדת ומנכ"לית "לימונדה ישראל"
שרי מנדס היא המייסדת של "לימונדה ישראל", הקרן הראשונה והיחידה בישראל לטיפול חירום בסרטן השד. הקרן, שהוקמה בשנת 2011, מעניקה תמיכה כלכלית לחולות סרטן השד ברחבי ישראל ומסייעת להן בניהול ההוצאות הקשורות למחלה.
מנדס, ילידת ניו ג'רזי, עבדה כאדריכלית עד שעלתה לארץ עם בעלה, דיוויד, רופא במקצועו, וארבעת ילדיהם. ההתמודדות שלה עם סרטן השד העניקה לה את ההשראה ליצור את "לימונדה ישראל", ובכך הפכה את האתגר האישי שלה למקור של תקווה עבור אחרים.
סרטן השד, הפוגע באחת מכל שמונה נשים בישראל, מטיל נטל כלכלי כבד על חולות בעלות הכנסה נמוכה ובני משפחותיהן, שלעתים קרובות נאבקים בהוצאות נוספות כמו טיפול בילדים והסעות במהלך הטיפול. העמותה פועלת כעת בפריסה ארצית ומציעה סיוע לכל החולים ללא הבדל דת, גזע או מין, ומאפשרת להם להתמקד בהחלמה ללא העומס הנוסף של הלחץ הכלכלי.
משפחתה של שרי הסתגלה במהירות לחיים בישראל, כאשר רוב בני המשפחה משרתים בשירות מילואים פעיל בשנה האחרונה לאורך המלחמה. לאחרונה חגגה משפחת מנדס את הולדת הנכדה הראשונה.
שרי מנדס עלתה לישראל מניו ג'רזי בשנת 2003.
גלובל אימפקט
סא"ל (במיל') דני גרוסמן
יו"ר מרכז הכשרה במיומנויות גוף-נפש ישראל
דני גרוסמן הוא טייס קרב מעוטר שהחל את הקריירה שלו בניצחון בתחרות ה"טופ גאן" של חיל האוויר האמריקאי. עם עלייתו ארצה, הצטרף דני לחיל האוויר הישראלי וטס לאורך הקריירה הצבאית שלו בלמעלה מ-200 משימות קרב. הוא אף קיבל צל"ש על משימת סיור אסטרטגית לעיראק בה לקח חלק משמעותי. בנוסף, לאורך שירותו הצבאי סייע בבניית מזכר הבנות בין ארה"ב לישראל בנושא המלחמה בטרור.
דני מונה למנהל הישראלי של הקונגרס היהודי-אמריקאי, ארגן את ועידת ראשי הערים בירושלים, יזם את חוק שיתוף הפעולה האנרגטי של ארה"ב-ישראל והפיק דו"ח במהלך מלחמת לבנון השנייה ב-2006, שחשף את השימוש של חיזבאללה באזרחים כמגנים אנושיים. דו"ח שזכה להכרה בינלאומית כשהוצג בעמוד הראשון של הניו יורק טיימס.
כיום, דני הוא יועץ אסטרטגי ללקוחות שונים, כדוגמת פרופ' אלן דרשוביץ, עבורו הנחה תוכנית טלוויזיה שבועית, וכן הפיק שני סרטים עבור ערוץ ההיסטוריה. הוא הדריך ב-SpaceIL את המשימה לירח של "בראשית", סייע בפיתוח נבחרת הבייסבול הלאומית של ישראל ועבד עם מכון 'אל"ף' בסיוע לשחרור אסירים יהודים וישראלים ברחבי העולם.
מאז ה-7 באוקטובר, הוא מכהן כיו"ר CMBM-Israel (מרכז הכשרה במיומנויות גוף-נפש), המשקיע משאבים רבים בהקלה בפוסט-טראומה בקרב פצועי המלחמה.
דני הוא בעל תואר ראשון מאוניברסיטת קולומביה ו-JTS ובעל תואר שני מאוניברסיטת הרווארד. הוא עומד בראש הקהילה המסורתית בכוכב יאיר ולאחרונה חגג 50 שנות נישואים עם רעייתו ליסה, להם יש ארבעה ילדים ושמונה נכדים.
דני גרוסמן עלה לישראל מפלורידה בשנת 1979.
תרבות, אמנות וספורט
פיטר קורץ
מנכ"ל האגודה הישראלית לבייסבול והמנהל המקצועי של הנבחרת הלאומית והאולימפית
פיטר קורץ הוא דמות מרכזית בפיתוח הבייסבול בישראל. במשך 25 שנה כיהן כנשיא, מזכ"ל וכיום מנכ"ל של האגודה הישראלית לבייסבול (IAB). בהנהגתו, התרחב הענף בישראל באופן משמעותי, דרך בניית קשרים עם הקהילה היהודית האמריקאית והגיע לשיא בהשתתפותה של ישראל במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020.
התשוקה של פיטר עוצבה על ידי שני אירועים מכוננים בצעירותו: ביקור בישראל זמן קצר לאחר מלחמת ששת הימים ב-1967 וחגיגת הניצחון של הניו יורק מטס ב-1969.
מאמציו של פיטר הפכו את הבייסבול בישראל מפעילות ספורט נישתית לתנועה לאומית, עם אקדמיות עילית, ליגות ילדים ולמעלה מ-1,000 שחקנים ברחבי הארץ. הוא ממשיך להוביל כמנכ"ל גם של נבחרת ישראל וגם של הנבחרת באליפות העולם בבייסבול, במטרה להחזיר את הקבוצה לאולימפיאדת לוס אנג'לס 2028.
בנוסף לתרומתו לבייסבול, פיטר הוא יועץ שיווק וייצוא, שעובד עם חברות ישראליות ובינלאומיות. בעבר שימש כסגן נשיא בכיר בקבוצת חמת.
פיטר מתגורר בגבעתיים עם אשתו רונית, להם שלושה ילדיהם ושלושה נכדים.
פיטר קורץ עלה לישראל מניו יורק בשנת 1989.
מנהיגות צעירה
אמילי שריידר
עיתונאית ופעילת זכויות אדם
אמילי שריידר היא עיתונאית אמריקאית-ישראלית, אנליסטית פוליטית ומומחית לענייני איראן. מתמחה בקבוצות טרור פרוקסי של טהרן ובקמפיינים של דיסאינפורמציה. על אף האיומים מצד המשטר האיראני, אמילי הפכה לקול בולט ביחסי איראן-ישראל. היא יושבת במועצת המנהלים של "המכון לקולות החירות" והיא ייעצה למחוקקים ברחבי העולם על המדיניות והאסטרטגיות של איראן, ועל הדרכים להילחם בדברי שטנה מקוונים ובדיסאינפורמציה.
אמילי שיתפה פעולה עם חברות מדיה חברתית בכדי לפתח מדיניות לטיפול בתוכן מזיק באינטרנט. ספרה החדש, "10 דברים שכל יהודי צריך לדעת לפני שהוא הולך לקולג'", אמור לצאת לאור בדצמבר 2024.
כאשת תקשורת, אמילי מארחת את התוכנית Viewpoint ב-ILTV ומנחה את The Quad ב-JNS, שם היא מציגה תובנות לגבי הפוליטיקה הישראלית ועניינים גלובליים. עבודתה משקפת את מסירותה להעלאת המודעות לנושאים גיאופוליטיים דחופים ותמיכה בזכויות אדם.
מומחיותה וחוסנה הפכו אותה לדמות בולטת במאבק נגד דיסאינפורמציה וקיצוניות, הן באופליין והן באונליין.
אמילי שריידר עלתה לישראל מקליפורניה בשנת 2015.
פרס מפעל חיים
ד"ר יחזקאל קן
נשיא המרכז הרפואי הרצוג
ד"ר יחזקאל מאיר קן הוא אישיות מובילה בעולמות הרפואה והתעופה עם קריירה ענפה המתפרשת על פני חמישה עשורים. בוגר תואר ברפואה מהאוניברסיטה העברית בשנת 1973, קן שירת כרופא במלחמת יום הכיפורים. לאחר שסיים את הכשרתו כטייס קרב בבית הספר לטיסה של חיל האוויר, המשיך להתמחות ברפואה תעופתית בבית הספר לרפואת תעופה של חיל האוויר האמריקאי. הוא סיים התמחות כירורגית במרכז הרפואי הדסה, שם גם ערך מחקר פורץ דרך ברפואה תעופתית, ולבסוף הצטרף לצוות הבכיר כמנתח.
ד"ר קן מילא תפקידי מפתח רבים בחיל האוויר הישראלי, ששיאם במינויו לכירורג כללי בשנת 1991. בשנים 1995 עד 2021 כיהן כמנכ"ל של המרכז הרפואי הרצוג בירושלים, שם הוא מכהן כיום כנשיא המרכז הרפואי.
ד"ר קן הוא בעל תואר M.Sc במנהל עסקים וניהול תעשייתי מאוניברסיטת בן גוריון וכיהן בעבר כסגן נשיא ההסתדרות הרפואית האווירית. הוא היה נשיא האקדמיה הבינלאומית לרפואת תעופה וחלל ויו"ר ועדת הערר הלאומית לרפואה תעופתית של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. הקריירה המכובדת שלו משקפת את מחויבותו הנצחית לקידום הרפואה והרפואה האווירית ברמה העולמית.
ד"ר יחזקאל קן עלה לישראל מאנגליה בשנת 1959.